Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nr 30- samlade i portvaktstugan...


Vänkretsen II -grötrim

"Svartekatten - med filthatten - som kom häromnatten! ja du känner honom ju sedan gammalt Lieman och går i god för hans svansföring?"
Den Gamle sätter ett nytt visitkort på porten: Dr Katt.
"Ja, säkert ställer han också upp med något vackert rim för den som önskar sådant till de efterlevandes hugsvalelse".
"Det helande Ordet" fogar Assistenten till "mycken kraft kan hämtas där."
"Men nu är det grötrimmens tid" suckar frk Rosenkvist.
"Lite sötegröt slinker nog ner" spinner Dr Katt - "med eller utan rim. Men helst med!"




Prosa (Fabel/Saga) av vera gade VIP
Läst 346 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-16 19:23

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    papillon
O Vera, det är dags att konstfullt rimma
på denna sammankokta vita gröt
där risets korn i mjölken lagts i blöt
och sjudit stilla, timma efter timma

Må unga dårar sina kroppar slimma –
vi av gymnastiska strapatser njöt
men gudbevars - fysikintresset tröt…
Det räcker gott att kognitivt sig trimma

Ack, denna jul vi åter komma samman -
Ett slitet sällskap från förlupen tid
som har det gott i goda vänners gamman

Vi har det trots allt bra efter all id -
Så titta eftertänksamt in mot flamman
i julens brasa - njut av helgens frid!
2011-12-16

  Monika A Mirsch VIP
tack för gröten bäste Katt doktor!
2011-12-16
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP