Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag älskar dig


Vi tog två tegelstenar och staplade dem på varann,
som för att markera att sommaren dragit sin sista suck
Du skrattade högt och jag tänkte att jag har nog andra vänner
och om man vänder sig om kanske man syns ändå
Det var något med alla partyn och neonfärgade halsband som
gjorde att vi kände oss äldre än vad vi var och
vid varje festival log vi så där lagom överseende,
men vi älskade aldrig i något tält
Att samla strumpor så som Xerxes samlade troslappar var bara något vi gjorde och betydelsen saknade mönster
Jag minns att jag lovade dig krogen, efter din död
och du lovade mig dito
Vi brukade skriva listor. På rim. Om andra.
Och kalla det för punktexter, till ett band där båda spelade bas
Jag känner igen dig på långt håll, men ibland tar jag fel
och vinkar vilset till förbipasserande pendeltåg
Att hoppa hage betyder inte att undvika strecken
det betyder vi och allt vi ännu är
.




Fri vers av leopardia
Läst 567 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-12-16 21:34



Bookmark and Share


    David Wästerfors
Den här är mycket fin men skulle nog behöva strykningar. Jag tror till exempel "som gjorde att vi kände oss äldre än vad vi var och" och "och du lovade mig dito" skulle kunna tas bort; mer koncentrat hade gjort det hela ännu bättre.

2012-08-19

  Arja Söderfeldt
Fin text. Fanstasifullt och ganska humoristiskt. Hur är den som liknar ett pendeltåg?
2011-12-17

  cilax VIP
Djärv titel po poeter.se, du är modig. Vacker text btw
2011-12-16
  > Nästa text
< Föregående

leopardia
leopardia