Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordskalv

En tärning upphör sin balans vid höjdens kant
och inleder sitt fall till ett så tragiskt djup
Ett eko besvarar att störtandet nått något så
dunkelt och blint att dess poäng
inte syns

Förståendet av gudshånet färgar vita punkter svarta
av det skrik som beundrade läppen att brista
Världen anses avslutande till inledningen
av det helvete livet precis tog över
från läppens sprickor

Ögon kan inte förbise hur minnen sugs ifrån
eller hindra eldsvådan att klösa bort synen
När gatulyktornas belysning tog avsked valde
du att evigt göra detsamma då jordens mitt
redan öppnat sig

Väcks av skälvningarna den vita bädden erbjuder hörseln
när den faller omkring i jordskorpan
Bränslet magma har nu utvecklat sig till lava
vilket snart betyder att det kommer att stelna
och att du åter befinner dig på himlakroppen

För mig föll du ner likt en stjärna
ett skimmer jag tvunget följde
Alla nya dagar jag kunnat passera skuggor
avbröts då du stod mitt i solen för mig

att det känns så långt borta

nu när jag står

inför samma sken för dig




Fri vers (Modernistisk dikt) av Paulus Johannes Allaverdi
Läst 1046 gånger och applåderad av 49 personer
Publicerad 2011-12-19 01:16



Bookmark and Share


    bankman
Fint, borde bli en låt
2012-04-17

  Nanna X
ja, snygg exakthet
2012-03-04

    lory
underbart diktat
2012-02-06

  Zelogath
Smäktande kärlek med en djupare existentiell samhörighet
Känslofyllt och poetiskt, som alltid!
2012-01-18

    Anneli A
Fantastiskt bra!!
2012-01-02

  Ninananonia VIP
Vackert...
2011-12-31

    Smurfelina
Djupt, känslosamt och vackert skrivet.
2011-12-29

  Haaanah
Det är sjukt Paul hur duktig du är.
Orden bara svävar förbi och man blir helt fast !
2011-12-29

    igen
Likväl som kärleken inte har någon ålder behöver vi möta vår spegeblomma i en fruktsam rabatt...
Du kommer alltid att vara en oförglömlig skatt.
2011-12-27

  Sara Raimosson
Underbart, bara flytande skakande ord!
2011-12-22

    Smurfelina
Starka känslor och vackert skrivet.
2011-12-21

  Stjärnöga
Skönt penslade metaforer
mejslar känsligt vackert
svindlande djup och toppar
i ett skälvande blödande
varande som välvs ut och
in - fjärilens metamorfos
2011-12-21

  Ezmeralda VIP
Jag känner mig salig över hur vackert du skriver.
2011-12-19

  Maiah VIP
fint diktat
2011-12-19

  anits VIP
Vackert
2011-12-19

    ej medlem längre
Snyggt!
2011-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Paulus Johannes Allaverdi
Paulus Johannes Allaverdi