Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

olycklig kärlek



läser om olycklig kärlek
och känner sorg
för jag vet

jag älskade
allt offrade jag för den kärleken då
för den var besvarad
jag vet det
man missar inte när två hjärtan
slår i takt
han offrade inget
konventionen stod i vägen
trygghetens värde för stort

hur jag än försökte
vad jag än gjorde
eller sa
så stod han fast
trots att ögonen berättade
vad jag visste

jag grät
och skrev
och jag gjorde många saker
som man inte gör
när man är fyrtio år gammal
men stoltheten var inte viktig

tiden gick
avståndet ökade

jag valde att låta hjärtat vara stängt
ville inte utsätta det för den
ansträngningen igen
kanske aldrig



bara sådär

när jag slappnat av
och älskade mitt liv
precis som det var

så kom den

kärleken

och jag är så oändligt tacksam
över det som blivit





Fri vers av bitch
Läst 313 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-19 10:51



Bookmark and Share


  TT
...underbar text...känner igen mig i texten så att det gör ont...och berörs ända in i märgen...men blir glad av det underbart ljusa och varma slutet på texten...och längst därinne tänds ett ljus inuti mig också...denna fina text ska jag ta med mig inuti i jul...tack...!!!
2011-12-19
  > Nästa text
< Föregående

bitch