Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte genomarbetad...


Tanke till dig

Jag vet att du kanske undrar. Det gör jag också.
Jag vet att man kan tänka på det i timmar. Jag vet att du kanske inte vet vad det är som du undrar över. Men jag vet ändå att du gör det. Det gör jag också. Jag undrar när jag ska veta igen. Du undrar varför du undrar. Det är mörkt i höst, löven faller, det undrar jag inte över. Jag vet inte varför, men jag vet att jag inte gör det. Jag tror inte att du gör det heller. Det är inte den typ av saker man undrar över. Jag tror att man ibland undrar så mycket över något så mycket att hela världen uteblir och tanken blir allt. Jag undrar om jag borde undra om det låter konstigt när jag skriver såhär till dig. Det kanske jag gör men jag kan inte veta säkert. Jag tänker att man tänker när man undrar. Man tänker inte som när man försöker komma på något, men man försvinner in i en tanke. Försvinner lite in i sig själv och i vad man egentligen bryr sig om. Jag har undrat en del över dig på sistone. Jag undrar om du någonsin har undrat över hur djupt havet gräver sig. Jag tror inte du undrar som andra hur långt ner det är. Jag tror du undrar hur det skulle kännas att vara där nere. Jag undrar över det. Jag undrar hur mörkret skulle vara där nere. Om det skulle bita på själ och sinne. Jag undrar om du också slutade undra när du tänkte på det. Jag tror vi skulle våga undra över mer om vi undrade tillsammans. Kanske jag hade vågat undra hur det hade varit att bo där nere på botten och aldrig ha sett hur löven faller på hösten. Jag tror att jag hade oroat mig över att jag aldrig skulle ha träffat dig. Men det är ju bara en tanke. En tanke till dig.




Fri vers av Solsonen
Läst 274 gånger
Publicerad 2011-12-19 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solsonen