Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till alkoholkapitalismens pris

Och man måste hålla i glaset som dom
Och skåla som dom
Annars är man inte med

Och man måste sjunga snapsvisor som dom
Och sluddra med orden som dom
Annars är man inte med

Och den som blir rundast under fötterna
Kan alla skratta åt
Vänligt överseende

Men den som vill hålla sig nykter är paria
Där finns inga förmildrande omständigheter
Ingen nåd

Och jag spottar inte i glaset
Och jag spottar inte på någon annan heller
Vill bara vara mej själv
vill må bra
just nu

Men alla dom andra
dom spottar på mej
Spottar och spottar

Och bakom husknuten
Ler alkoholkapitaliserna sina njuggaste leenden

Nickar mot varandra och flinar
från käft till käft




Fri vers av Lena Nilsson
Läst 678 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-12-19 21:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det förs en mycket korkad alkoholpolitik i det här landet just nu.
Även till morgonprogrammen till kaffet ska noblessens årgångar belysas.

Bra skriftat..
2013-03-05

    ej medlem längre
Att vara räcker långt,
måttlighet är livets dryck..
2012-08-01

  aol
man måste ingenting, man har sitt val,
2012-04-13

  Per Teofilusson
är det så i Västerbottens kulturradikala sfärer? Jag vet att det finns brännvin överallt i detta landet, att undvika.
2011-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Lena Nilsson