Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bibelns svar på kärleken, 1 kor 13:4-ff


Kärleken är...

Kärleken är tålmodig och god.
Kärleken är inte stridslysten,inte skrytsam
och inte uppblåst. Den är inte utmanande,inte självisk,
den brusar inte upp,den vill ingen något ont. Den finner ingen
glädje i orätten,men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den,
allt hoppas den,allt uthärdar den
Och kärleken upphör aldrig




Fri vers av marie-helene
Läst 563 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-12-20 12:25



Bookmark and Share


    Amicus
Bra citerat!
Här pratar vi om Äkta vara!
2011-12-30

  Lars Hedlin
Djup sanning
2011-12-29

  Vici
Sanna, ljuvliga,
tänkvärda ord
om den äkta kärleken!

Här har vi alla något att jobba
med hela livet, varje dag och
med Guds hjälp
har vi
förutsättningarna.

Så innerligt tack för påminnelsen!

Kram!:-)
2011-12-28

  marie-helene
Svar till Johan:
Vi människor reagerar ibland mänskligt och det är därför
vi behöver ordet som kan leda oss.Vi alla misslyckas då och då. Och ibland så kan det du vill ta upp handla om en helig vrede som dyker upp när någon gjort fel avsiktligt. Men den som inte förstår när den gör fel ska vi heller inte döma..
2011-12-20

  Bibbi VIP
Det viktigaste av allt.
2011-12-20

  Johan Bergstjärna VIP
Fint citat, men hur många människor orkar leva upp till detta ideal? Jag tycker också att kärleken måste brusa upp när det krävs, det gjorde ju Jesus.
2011-12-20

  TT
...en lika sann som vacker text..."och kärleken upphör aldrig"...bara så...så vackert och fint...!!!
2011-12-20

  Kalle.O
En biblisk sanning!
2011-12-20
  > Nästa text
< Föregående

marie-helene
marie-helene