Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul brinn sakta upp (julstugeprojektet)

Nu somnar dagen
så sakta in i natten
viljans mörka natt
har tagit semester
ibland stjärnorna
där ovanför

Tusen ljus tändas
och glöggen skvalar
in bland julrim till
de som har och inte
frusna nätter omfamnade
av neon och betong

Sittande arbetslösa
på skyttebanan
arbetsmarknaden
somnar in

Utförsäkade och
socialbidragstagare
somnar inte in

Men
högervindarna
tar allt med sig
och Sverige
blottas ut

*

Välfärden
var finns den nu

it is . . .

* * * * * * *

”Blowing in the wind”

* * * *

* * *

* *

*




Fri vers av DanSan
Läst 502 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-20 18:54



Bookmark and Share


  Maria T
Ja, det blåser också kalla
vindar i juletid
2011-12-28

  Måna N. Berger
Samtidigt som julen är värmens och gemenskapens helg för många är den dubbelt kall för dem som står utanför. Och kallare vindar blåser genom samhället idag, allt kallare. Bra att du erinrar om det i dessa ljus- och glöggtider. God Jul Dan min vän!
2011-12-20

  Larz Gustafsson VIP
Allt som hör julen till bör brännas ner. Det håller jag med om. Det bör gå samma väg som den vidriga julbocken här i Gävle.
2011-12-20
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan