Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julafton i morgon

Än är inte julkänslan inne,
snö saknas, men ändå
vill jag skapa lite känsla.

Pynt så långt vi kan se,
ljus i varje fönster och
hem.
Klappar nu är klara och
inpackade.
Väntar på det magiska
ögonblicket.

Väntan på julafton skapar
nya känslor.
Skinkan på bordet,
lutfisk åt vissa, medan
andra njuter av lugnet.

En vit jul viktig,
men en vit jul för
barnen ännu viktigare, då
denna högtid är för dem.

Spriten kan lämnas hemma,
lugnet behöver ta plats,
ron i själen och njuta av
barndomens forna dagar.

Lyssna till julsånger,
se på Kalle Anka, njut
av godis och gröt efter
maten glam.

Tomten kommer, delar
ut klappar till stora och små
med hälsning att barnens stora
dag är kommen.


En gång i tiden föddes en liten
pojke i ett stall.
Herdarna såg en stjärna lysa
starkare än ljuset själv.
Rädda att bli skadade.

Då de följde ängeln, såg
de Jesubarnet i sin krubba
med Maria och Josef vid
sin sida.

Gåvor delades ut och stämningen
höjdes.
Maria och Josef var fattiga, ingen
plats på värdshus, så en lada
fick bli hans födelsehem.



Önskar er alla en riktigt god jul

Kram till er alla från mig i Skåne.




Fri vers av Filosofen2
Läst 192 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-23 10:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2