Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avstamp i verkligheten

Tonerna passar så mycket bättre när man ska sova.

Utan stjärnornas glans, vad är då vår värld, grön i mörker.
För utan ungdomlig naivitet ser inte livet förändring.
Utan en knuff ner i rätt kaninhål finner vi aldrig det vi inte vet att vi egentligen söker, söker i blindhet.
Dansar undan drömmar om lycka förr, med hjälp av julens energi.
Ler i själen, lera i pölen. Grön jul, grön som du, vet inte vad du gör.. Vilse i stjärnornas glans, i naivitetens virrvarr. Men du vet nog inte om det, eftersom du är en mästare på att krossa drömmar.
Du vackra svarta hål skapad av en supernova, som inte vet vilka toner och smaker du saknar,
under alla de kommande jular som kunde varit dina (och mina).

Men tack för att du finns och tack, älskade jul.





Fri vers av Johnny D
Läst 411 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-25 02:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johnny D
Johnny D