Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.  


gråt med mig nu



vad ser du Adine, i djupet
det vidunderliga
där uppe, vid himlens nav

dessa stolta stammar
som från din plats inunder
tycks famla, asymptotiskt
närma sig varann


.


du sa att jag borde sjunga
den höga stämman
och måla i skärt, då och då

älskade, känner du mig inte?


visst har jag nära till tårar
och kan träta i systrars lag
du föll för det
men jag andas inte, tänker inte
som ni


.


kom till pappa, känn
jag har en järndank i min mage

du stal ett frö
våra tysta planer
att en dag, bortom dimman
ge livet åter


gråt med mig nu, det gör så ont
att ligga med ett hål


.


min tunga blöder Adine
den här vintern var för oss
alla strofer, för oss
men vi står still

som träden
tycks vi famla

 

 

 

 




Fri vers av torbjörn j.
Läst 315 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-30 23:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

torbjörn j.
torbjörn j.