Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rapport: Från en Tomtes korg...

Det handlar om grabben, som aldrig haft
besök av någon Tomte i sitt hem. Men träffade en
Tomte i skolan före jul. Bjöd hem honom till sitt
hem och den Tomten tog med sig en liten nisse och
de två tågade hem till grabbens bostad på julafton.

På långt håll och långt innan de hunnit fram, så såg
de två någon, som stod utanför grabbens dörr.
De trodde då att någon annan Tomte hade
hunnit dit före dem...

Ja de var säkra på att det de såg, det var en Tomte
för i famnen höll han något, som liknade ett paket,
och det måste vara stort för ett rosa papper stack
långt ut från ena sidan av paketet.

De skyndade på stegen. När de kom närmre såg
de att, det de trodde vara rosa papper, det var
fladdrer från en klänning. Inte heller var det
någon Tomte det var väl pappan, som stod
där på trappan och höll pojkens lillasyster
i famnen. Hur kunde de ha så fel!

De hälsade på dem och önskade God Jul och
ringde sen på dörren. Grabben öppnade, såg
så otroligt häpen ut. De lämnade fram sina
två julklappar till honom och önskade honom
en God Jul och vände sig sen om till flickan
och pappan och gav flickan också en liten
julklapp, som hon blygt tog emot.

För när folk i stan fått höra om tomtebesöket
hos grabben gick snabbt djungeltrummorna
igång och Tomten fick veta att killen hade ju
en lillasyster, tur det, annars hade hon
ju blivit utan julklapp.

Och de två barnen blev helt stumma när
Tomten och hans lillenisse kom. Flickan
tittade stort på dem. Men hon höll med
båda händerna hårt om paketet
som hon hade fått. Det var
faktiskt så att hon kunde
inte ta blicken ifrån det.

Jodå båda tackade för sina klappar.
Såg glada men häpet överraskade ut,
som om de aldrig varit med om något
liknande. Tomteparet tackade för sig
och när de gick ifrån dem vände de sig
om och vinkade. Barnen vinkade bara lite
tveksamt, men så ropade Tomten till dem:
-Vi kommer till er igen nästa jul! Lita på det!
Då flög barnens händer rakt upp i luften och
de gick sen fort, som lärkvingar så länge, som
Tomteparet såg dem.

Vad barnen fick, jo flickan fick en så vacker
plockihopnyckelpiga, som gick att dela
i tre delar.

Och grabben han fick en stor mystomtekudde
och en Kalla Anka tidning + prenumeration på
10 nummer till...















Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-02 12:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt