Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färre röda dagar!

Nu vill forskare ta bort alla
klämdagar. Alla storhelger
skall återkomma på bestämda
datum för ekonomins skull. Denna
gången var det inte marknaden som
höjde sin röst. Det blir väl lördagar
och söndagar, som då tas till för dessa.
Enklast så!

Annandag påsk, Annandag jul lär väl
också då försvinna av bara farten och
likaså Kristi Himmelfärdsdag på torsdag i maj
och då försvinner per automatik klämdagsfre-
dagen liksom av bara sig själv...

Men faktum kvarstår att de som är mest och allra
längst lediga från sin arbete och går tidigast hem
före storhelger är de som har mest att säga till om.

En stor dagstidning gjorde en rundring till kommuner
och stora företag för några år sen för att tala med
cheferna där kl 12 på valborgsmässoafton. Men då
hade nästan alla beslutsfattare redan gått för dagen.
De gick inte att nå alls, vad det än gällde.
Det berättade fotfolket, som var kvar
och arbetade...

Så om även om alla helgdagar skulle dras in
kommer cheferna ta ledigt ändå, som om
ingenting hade hänt...







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-02 14:16



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
uff..låt oss behålla dessa välbehövliga dagar..väl skaldat
2012-01-02

  thyra
Så kommer det säkert att bli! Bra att få veta!
2012-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt