Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://open.spotify.com/track/2XowKRlwAIk2VaCxQFpNUD


samhällsbotten, kampkostym, försvinna i blod och eld eller något om arbetare.

Döda slut och leda ledan
bort från förbannade livssvedan. Det
som blindar blindar.
Bedrar, bedarrar och narrar en
och den andre klänger repet runt halsen,
svänger benen i dansen. Scen
- konsten att catch the moment som sig bör.
Missa chansen, lägg dig. Alla dör. Kör,
en sjunger om sig. Luftlätt svänger rep
över rygg, smeka trygg och het. Lek
med eld, eld, eld och fyll halsar med våld som
föder våld som föder våld som eld
som springer ur bälg. Rinna över, koka hett.
Behöver inte springa mot röda ljus. Klinga
mot glas ur sand, ligga naken i hård
manshand. Ligga naken på plåt-taken.
Ligga naken i isvaken. Naken!
Ensam/lugn och knuffar likvagn
uppför brantjävel. Utanför självet
flyter blodflod, envar ska resa stenstod. Rista
namn över mista. Rista svar på frågor
som inte går att tala. Uppå stod,
gjut svala i bergskristall. Bryt ryggen kall
mot lågor. Hundra år ska stjäla, nagga, ta ifrån
stoff som krälar i sluten vagga.

Bygga en ramp för att skapa avtramp. Ta sats,
bygga bort barlast från samhällsbotten. Toppen
vill ingen stenstod, ingen blodflod, ingen gjuten
svala. Kom! Låt oss tala, mala ord till sågspånsmjöl
att bryta bröd från en säker död. Drabba samman,
svabba golv rena från blod! Där i mörkret stod
folket med kolonn i bröst. Smolket med gemensam röst
från bröst av fabriksdamm. Ackompanjemang av
marginaliseringsmördade som reste sig ur damm
grav, evighetsslav med sylvass uppsyn och kampkostym.




Fri vers av mayhem and order
Läst 459 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-02 18:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
du är så bedårande hård. det låter kanske förminskande. klockan är för lite för att vara konstruktiv på en text jag gärna vill tolka, men inte pilla i. du är fantastisk. det var längesedan du skrev, vilket gör mig extra glad att läsa dig. skall försöka att återkomma. tack.
2012-01-04
  > Nästa text
< Föregående

mayhem and order
mayhem and order

Mina favoriter
Gust
DAGBOK: JAN - JUN.