Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min yngsta dotter. Skrevs för några år sedan. Nu är hon tolv, men har fortfarande förmågan att trollbinda mig i våra egna stunder.


Gränslös kärlek


Hennes ögon är som
blå sommarhimmel
Vackert mandelformade
med mjuka långa ögonfransar

*********************

När blicken står stilla
rör sej evighetens flamma
i hennes iris
och änglarna dansar
slöjdanser

Och när hon riktar
sin outgrundliga evighet
mot mig
Rinner mina barnskratt
ner på kinden

Hon trollbinder
förför och omfamnar
och jag låter mig slukas
när jag simmar viktlöst
in i hennes blåa gåta

När hon sen sömndrucken
viskar i min famn
vid läggdags

-Mamma, vet du vad som är ditt bästa jobb?
Jo, att älska mig.

Då kan jag bara nicka stilla
och ömt kyssa hennes kinder
där ögonfransarna mjukt lagt långa skuggor
att leka på rosig hud

Och jag tänker på min mamma
som kallade mig för samma
som jag säger till min lilla flicka

Och jag sörjer en liten stund
att hon inte än en gång
kan få uppslukas av rymden
i ett barns universum

-Ja, mitt lilla stjärnöga. Mitt bästa jobb
är att älska dig.

I

evigheters

oändlighet




Fri vers (Fri form) av Cahaya
Läst 422 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2012-01-02 23:01



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
Mycket vacker
2012-01-10

  Johan Bergstjärna VIP
Gränslöst vackert!
2012-01-07

  Larz Gustafsson VIP
Ett underbart uttalande av din dotter.
2012-01-04

  stenen/ Yv Ericsson
mycket fint
om den eviga kärleken till sitt barn
2012-01-04

  Linda CH VIP
Den vackraste kärleken av alla! Dikten förmedlar starka känslor av omsorg, kärlek och lycka.
2012-01-04

    lory
det vackraste som finns

oh du skriver gudomlig
2012-01-04

    ej medlem längre
Otroligt fint.
Jag blir rörd!
(det händer sällan)
2012-01-04

  Ronny Berk
finstämd moders kärlek så poetiskt vackert förmedlad, och med tillbakablickar på egen lycklig barndom
2012-01-03

  Lars Hedlin
En vibrerande dikt..vackert
2012-01-03

    ej medlem längre
Jättevackert !
2012-01-03

  HelenaW
Vackert om det vackraste.. Fint diktat!
2012-01-03

    ej medlem längre
Bra och sensuellt!
2012-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Cahaya
Cahaya