Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1628,1789 och 2012

Igår hörde jag att 1628 då tog det
minst en vecka för ett brev från Stockholm
att komma fram till Polen. Postgången tog lång
tid på sig då på den tiden sa den, som
berättade om det på teve...

När bastiljen stormades i Paris 1789 lär det ha tagit
3 veckor tills underrättelsen om det, som hade hänt
där nådde oss i Sverige...

När jag nu skickar ett brev från Skåne till
Östergötland då kan det ta flera dagar
för det att komma fram till mottagaren...

Med de förbindelser, som fanns att tillgå förr så tycker
jag att de var otroligt snabba att få fram meddelande...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-04 12:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Men då hade de ju hästar,
idag är det sniglar.
Mördarsniglarna skickar brevbomber förstås,
Vinbergssnäckorna blir fulla och somnar på sin post,
skogssniglarna går vilse
och de små trädgårdssnäckorna kommer aldrig fram
Men postverket sparar pengar till fallskärmar
2012-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt