Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möten i drömtid

Och när jag mötte dig igen
verkade du förvirrad
som om du just hade vaknat
till ljudet av brinnande ved
och doften av kaffe


Men där såg jag
att ljuset hade fötts
till liv i dina ögon


Och jag tror att även du
är som vi
Lever på gränsen
med hjärtat utanpå kroppen
för stort för att få rum




Fri vers av Roger VIP
Läst 969 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-20 01:12



Bookmark and Share


  Anna H
Vad härligt din dikt slutar. Visst är det jobbigt att ha hjärtat utanpå kroppen men visst är det underbart att dte är så stort att det inte får plats i kroppen.

Ljudet av brinnande ved och doften av kaffe... Finns det något underbarare? Inte för att jag dricker kaffe själv, men det hör till den här hemkänslan liksom.

Jag gillar den här dikten!
2006-01-23

  Propella
Den här texten målar fantastiska bilder. Jag som läsare njuter varje rad.
2006-01-20

  rebecca d
att ljuset hade fötts
till liv i dina ögon
gott!

Lever på gränsen
med hjärtat utanpå kroppen
för stort för att få rum


en bild...
2006-01-20

  Per Rydberg
så var det den här:
2006-01-20

  Per Rydberg
Vacker, vacker en riktig läsupplevelse! Och så sista tre raderna en riktig raket mot stjärnhimlen! Applåder! Tack för orden!!
2006-01-20

  Peter Stjerngrim VIP
Ett vackert möte du förmedlar ...
Sista strofen undrar jag lite över
... är det dikt-duet som är för stor
eller hjärtat som är för stort
för att få rum?
Båda betydelserna passar dock in, tycker jag ...
2006-01-20

  Smultris
Favoritmärks....
2006-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP