Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syster det är du, som är tidens älskarinna

Våren har ett kallt och ett varmt ansikte

leende med
en varm hand som håller mitt hjärta, men
med andra handen bryter hon isen

och
släpper lös forsen som,
både ger liv och skövlar
allt i sin väg

och,
från ena sidan att se det är hon Kali,
från andra sidan den mest energiska blomma


så vacker, så förödande

Så lätt är det, att läsa henne fel,
hylla hennes kraft som att
den knutna näven är hennes styrka

att tro på amazonen fast,
vår sanna styrka inte är krigarens,
den som sitter i fibrerna på
seniga starka armar som,
vi ändå inte har

och inte ens vi själva förstår
att förlösaren av kriget är
missbruket av makten,
där vår hållhake är



att vi kan skapa liv




Fri vers av amarcord
Läst 334 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-01-05 12:12



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Ditt diktande inrymmer ett tänkande, något som är ovanligt på denna sajt. Mycket tänkvärt, och jag håller med om att motståndets styrka inte ligger i styrkan, så att säga--även om jag själv inte är kvinna.
2012-01-21

  lodjuret/seglare VIP
populärt att skriva om kriget
och livets villkor just i dagarna
deltagande, kärlek och försorg
2012-01-05
  > Nästa text
< Föregående

amarcord
amarcord