Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men va´sjutton...

Det är ju det jag alltid har sagt
det är ju på detta jag alltid orden har lagt
att män är det bästa som livet oss har bragt!

Utan dem hur skulle vi kvinns annars så gott
glida fram i ekan i bilen eller på promenaden skrida
sida vid sida och vem skulle annars den sköna
sängvärmen sprida, ja utan män blev det att lida!

Och vad skulle man göra med sin frida´
för där kan de ju så gott bidra
med rapida:

Stärkande historier från grabbarnas värld
där handlar det inte om smicker och flärd
utan där när man får en hälsning så
man sitter i väggen då vet man att
man är någonting värd...

Och de tittar aldrig efter hur man är klädd
bara om man är klädd, men bryr sig mest
om livet i stort och vad man är bra på...

De tänker mer på vad man kan göra
att det blir kul och bra...

Och de har nära till skratt, skojar gärna
med orden, uppskattar om man ger dem
en kamp med glimten i ögat...

Och jag tycker det är underbart att se när
män leker tillsammans med barn, de ger sig
hän toltalt, glömmer tid och rum... De har
fattat vinken för annars blir det ju inget
riktigt lir i "rinken"...

Och det hörs direkt om det är en man med
i barnens lek, för när de skriker då, höjs
deras darrskrattnivå en kubik...

Män är härliga kamrater, de bästa älskarna,
de som skönast håller om och på, att luta sig
emot, att lukta på, juveler att älska. Man kan
liksom aldrig få nog av att ta på dem...

Och dansa tango med en man, woooow,
inget går upp emot det! Men då gäller det att
en häftig tango spelas á la Cumparsita just då...
För i en sån dans är man inte två, man har
hittat sin halva, men blir ett. En gemensam
eldslåga som fladdrar i ett intensivt tempo

Det spelar ingen roll om män är långa eller korta
smala eller breda, har lågt eller kort hår eller är
utan hår. Men E*N M*A*N jag känner han kunde
då gott låta sitt hår växa ut igen, han är farlig nu...
Men med sitt lockiga hår Mon Dieu...









Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-06 22:20



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Håller med, bra hyllning till männen.
Det är de värda, untan män inget liv.
2012-01-07

  thyra
Backar upp din hyllning här till mannen! Härligt skrivit!
2012-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt