Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fester

överallt

män med historier
som
vältrar sig på soffor.
Kvinnor med list
som
smuttar på röda vätskor.
Doft av mysk och
gammal stoppning.
Belysningen
märkligt dämpad.
Dyra läppar, tatueringar, ärr och skägg.
i varje vrå
Utvalda asseccorarer
blixtrar
på armar, om halsar och i knän.
Kön.
Ett prunkande
av
erfarenhetens
välstånd.
Någon
lutar sig mot ett räcke,
en espresso i handen.
Arabica!
Finess!

Det står klart att här har vatten flutit
under broar.
Här har minsann
lidelse, kärlek och kanske till och med mord,
likt en inlandsis dragit fram
över
underarmar, bringor och hakor.
Format brosk och ben.

Just de där händerna,
till exempel,
har vidrört revolutionens kalla stål
under trumpetblås och fanatisk körsång.
Betongsmulor
kvar under naglarna.
Ramlar ner på mattan.
Smulor
Smular historier
Över mörka stormande hav,
mellan isbergens hotfulla kyla,
har dessa kroppar färdats.
Format individer
med karaktär,
tapperhet,
styrka. Överflödiga gester
avskalade.
Erfarehetens blästring
har gått hårt fram
milslånga
ökenstrapatser
där även kinderna fått sin rostiga färg.
Avståndstagandet.
Återhållsam värme som blir
kyla.
Som är
ytterst Klädsam!

Ett elixir
Ur segerns varma bägare
dricker dessa läppar
som ur ungdomens källa

kramats och givit välsingnelse åt
trött hud.
Det har supits och slagits.
(På rätt sida förstås) De goda mot de onda.
Ordning och reda. De patetiska mot
de andra.

Det fiskas idogt
i en tunna i köket.
och neråt botten?
vad finns där
sanningen

under stenarna?




Fri vers av Aaxel
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-11 08:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel