Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mysterium


lindas nattbok 2

Hon tittade ut genom förnstret med en blick på vintern under gatlampan men ögonen tog inga foton. Snön föll stilla. Hon drömde att hon befann sig i hans stora händer och ögonen som såg honom, såg rakt in i hjärtats längtan. På en övergiven sparkstötting gled de genom stan mot god fortsättning och ljusen i stan välkomnade dem.
Han var lång och mörkhårig och de satt nakna och varma på en köksstol och han var hennes nattvärme. Hon var härbärge åt hans långa längtan där kättjan log utan frågor.
Linda rykte till då taxibilens lysande ögon stannade till utamför hennes dörr. Hennes vakendrömmar om den mörke främlingen kastades till minnet och sparades i hyllan med hungriga, darrande händer.
Tre snabba klunkar tömde glaset och flaskan lämnades på soffbordet i vardagsrummet.
Den svarta klänningen var ett nattfordral som fick henne att känna sig lite överklädd men lustfyllt nöjd. Kappan var mörkt lila som täckte kvinnan i fordralet som nu låste dörren om drömmarna och ensamheten i förorten. Hon var ännu alldeles omedveten om makten runt hennes nyckelben och i hennes flickatiga och oskyldigt nervösa händer.
Taxin gled in på skolgårdens dalgång mellan snövallarna som skottats och drivits mot utkanten där mobbade barn brukade sitta, tänkte hon. Musik hördes svagt från villakvarteren där helgens öppenhet skulle berusa långt bort från måndag. En man med en hund sneglade snuskigt på henne medan hunden färgade snön gul och äcklig med sitt piss. Hon log överlägset mot honom och han blängde tillbaka. Det hade slutat snöa.
På firmafesten drev chefen trivsamt med sitt ledarskap trots att man brukade säga du till alla i kontorslandskapet. Alla log som tilldelats ett skrivbord i vardagen. De som kom från fabriksgolvet log inte. Deras inlärda stolthet begränsade deras värld men kunde användas för att mäta avståndet mellan bellevue och frihetsångest. Fyllan slog till och snart diskuterades volvo mot saab och homogent förstulna blickar sökte gränsen för snuskfantasier och varm läsk i groggen.
Linda gjorde sin entré och någon såg henne direkt med vakna ögon.
Mjukt betraktande med skärpta sinnen följde han henne, kände hur han log inåt, varmt från en låga under känslor, längtan och hopp.




Fri vers av Håkan
Läst 282 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-08 23:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan