Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Högvinster utan uppehåll!

Det är väl att ha mat för dagen
tak över huvudet, en säng för natten
en vän att hålla i och av eller en hund
eller en katt är inte dumt att ha till vän heller.
För kommer man sent hem och är på örat då
aldrig de på en skäller och de aldrig dumma
eller närgångna frågor en enda gång ställer...

Där är bara glada miner när man dyker upp
hur man än ser ut. Om håret är rufsigt och
om man har glömt både vantar och mössa
kan de av bara glädje att man dyker
upp igen, på en spontant bara pussa!
Djur kan det där att på sig själva: Bjussa!

Inte heller bryr de sig om, om man har spelat
på casino och förlorat, jo om man gråter
efter förlusten, då är de den stora trösten
bara för just det att de aldrig höjer rösten...

Det är ju då den yppersta vinsten man kammar
hem när man ser vännerna dem, i glädjering
står runt om en. Och ens kläder de hänger slänger
för de har mist sin fason, klämmer gör nya skon
man är inte den sköna person nu, som man var
då när man gick. Men för sådana bagateller har
djur ingen blick för de vet vem, som kom...

Deras bästa kamrat den, som dukar upp och fram
maten på faten, så kärleken mellan djur och människa
tänds på samma ställe som kärleken mellan människor
för den går ju via magen...

Och hur många gånger har man inte själv fått frågan:
-Får jag bjuda dig på middag? Och den frågan har
har många andra också fått höra...

För om magen är nöjd, ökar hjärtats fröjd i höjd och
vägen till kärleken är inte bara röjd utan den är plöjd!








Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-01-09 01:29



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP
Härlig text och ack så sann.
Grattis till placeringen!
2012-01-09

  Kim VIP
Ja men faktum är vad gäller dejt o middag eller dansträningsdejt så föredrar jag det senare! Då kommer känslorna upp, av mat blirl jag mest tung och trött! Även om mat är byggstenarna i kroppen...
2012-01-09

  lodjuret/seglare VIP
Ack så förgängliga materiella ting äro, vad är de väl mot känslosamhet släkt och vänner emellan, samt en tam undulat, om på bordet som du säger blott ha en portion mat
2012-01-09

  thyra
Det finns så mycket att glädjas åt, absolut! Som den här texten till exempel :) Tack!
2012-01-09

  Lars Hedlin
Bravo "Applåd"
2012-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt