Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

förbrukad uggla


förfärliga solstinna dagar är över oss -
en vägg av ljus och
oskuggad bedräglighet
och där finns ingen att fråga

min klocka gråter och saknar
sitt mod
och gravstenarna växer sig höga runtomkring
likt en dåres skrik

förfärliga dagar är över oss
där barn tänker som vuxna
där någon tänker sig vara gud
och då jag till slut får upp kapsylen
har natten fallit in genom
ännu solvarma fönster
och klockan min ligger där på
byrån som en förbrukad uggla

det är en tid för dikter och dårskap -
en stund av förbluffande mycket liv
innan förfärliga solstinna dagar
gör oss till människor igen

tigern är efter oss alla
tigern är över oss alla
det är en sådan tid
ur en sådan klocka




Fri vers av Niklas H
Läst 365 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-01-09 18:14



Bookmark and Share


  Emme VIP
Underbar!!
2012-03-12

    johannacaroline
dessa nätter.

den här texten lägger sig som knottror på huden.
2012-01-09

    Max Poisé
Sorry att Ett c komemellan :-)
2012-01-09

    Max Poisé
Excellent text! Magnifika ord! Det är inte många som dig här Nicklas!
2012-01-09

  Larz Gustafsson VIP
Strange days have found us.
2012-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Niklas H