Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyårslöftet

Då raketerna lyser upp himlen
i en underbar akt, haglar
löften i samma takt.

Läpparna förseglas då
orden sagts.

Singel 2012 ut, bara leva livet,
inte haka fast mina dyrbara
pilar, för att sen få dra ut dem
igen.

Sluta röka, lyssna mer inåt
inte bry mig om känslor eller
sådant trams.

Nu jag bara vill finna vägen,
följa kompassen mot mina mål,
öppna nya vägar, då självständigheten slår.

Nyårslöftet mycket genomtänkt,
vet det kan ses som en ny klagan.

Blir så uttråkad, då samma trista
komplimang om och om kommer
ur olika munnar.

Varför kommenteras bara mitt
yttre?
Har inte denna skönhet någon hjärna?

Nyårslöftet får mig att hålla mig från
ytliga paddor, så jag får vårda min
egna skönhet för mig själv.





Fri vers av Filosofen2
Läst 193 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-09 22:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2