Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Raga Dhamar tãl, lätt synkoperad, H dur/h moll


Hästskoslott


Postmodernt tegel lite marmor metall och spröjsar
påkostat bygge det är storpampen själv som pröjsar
delad entrétrapp med ett räcke av stål emellan
vi gick på högra sidan ledda av gladmamsellen
vänstra var utgång och blockerad från våran sida
framför entrén fanns en kompassros lätt medeltida
ristad i stenen kolorerad i glada färger
somt föll i fårorna och somt föll på hälleberget

Glada mamsellen tog en runda kring scenlokalen
visade dagis biblioteket och barnmatsalen
genom det stora fönstret syntes patronens villa
ärggrön med jättelika glasfönster inte illa
glada mamsellen tog en danssväng med dagisbarnen
sen var det slut på rundan åter till grottekvarnen

Jag fick en fix idé betraktade byggnadsskissen
den var en cirkel huset hästsko men var var missen?
kunde man ändå inte komma till andra sidan?
grubblade tänkte slet mitt hår uti pur förtvivlan
tog så ett raskt beslut om nya expeditionen
gav en förfrågan till två rediga manspersoner
farbrorn med dragspel och en bildkonstnär som jag känner
ville de följa med och hjälpa mig såsom vänner
lösa problemet ta oss över till vänstra flygeln
motvilligt sa de ja, stabila men lite dryga

Vi skred till verket, samma runda som förra gången
nu fanns det flera hinder gärdsgårdar, övergångar
farbrodern muttrade i mjugg om allt var lönlöst
jag ville ändå tro och hävda min status könlöst
men panoramafönstret visade obönhörligt
dammen så sank och sumpig, gångstigen så besvärlig
över privatmark via bryggor och sommarstugor
grönvillan skimrade i solen som storspyflugan
men jag stod ändå kvar med näsan tätt tryckt mot rutan
ville ej ge upp hoppet ville ej lämna skutan











Bunden vers av Nanna X
Läst 527 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-10 12:47



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Gnägg, vilket bygge! Proppat med såväl värmande som kyligare fenomen... Skönt sköljande energiskhet, fast jag saknar lite kommatecken på några ställen, där jag likafullt snubblar.

Kom en vision att man drar dragspelet så det bågnar och till sist får formen av hästsko. Då sitter dragspelaren själv där mitt i den felande länken eller i stormens öga...
2013-12-07

    ej medlem längre
vilken raga !

ett opus värdigt Selma- Kan det vara så ?
2012-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X