Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Falska Vatten.

En bild säger mer än tusen ord.
Och vad du än säger så är det aldrig nog.

Den har etsat sig fast inuti ett minne, snälla jag vill mer
än gärna att det försvinner.

Du matar mig med lögner och falska jävla ord,
tror du att jag är så dum att jag inte förstod,
men då säger jag det rätt ut du är en jävla idiot.

Jag skäms över mig själv när jag ser på dig,
du är en vidrig människa och jag har genomskådat dig.

Under den finaste ytan ligger det falskaste av hav,
där satt jag i en gummi båt och visste inte var jag var.

Men sedan sprack fasaden efter så många mil jag rodd't,
sanningen öppnade sig det var som om jag alltid har förstått.

Att du stal min energi, du slukade mig hel,
jag bara gav efter och kom alltid med mer.

Men nu är den sista droppen borta,
den rann över sin kant.

Vill inte ens ha dig som en bekant.
Kan inte längre sörja att du inte finns här,
jag tackar istället en högre makt för att jag såg hur du är.

Nu tar jag min själ och sticker i väg,
jag ska laga den med kärlek,
utan dina begär.




Fri vers av Julia Zetterberg
Läst 409 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-10 19:19



Bookmark and Share


  Sandra Dahlberg
Tydligt, bra och talande.
2012-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Julia Zetterberg