Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÄSTERTRUBADUREN...

Evert Taube, som bodde på Vinga
hans visor borde ej alltid plinga
i välkänd valston
men från ljusstark zon
i fyr-takt skulle han låtit dem ringa...




Bunden vers (Limerick) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-01-12 21:37



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vackert
2012-01-13

  limerick
Förstår att du tycker
att som fyrmästarson
på ön med Vinga fyr
borde Taube skrivit
fler visor i just fyrtakt
snarare än i valsig tretakt.
Snyggt limerickat!
2012-01-12

  Arne Ugglemosse
Fritiof och Carmencita går i tango-tvåtakt, med flera visor som inte går i valstakt. Så vad avses? (Ursäkta min bryskhet!)
2012-01-12

    Phantasos
Fyrtakt kan hända,
det finns en annan rytm som går hem,
om det inte anses att skända,
tretakten min vän!

Taube, tyvärr ej så insatt.
Borde börja kolla, han är ju lite av en nationalskatt.

Bra skrivet i övrigt!
2012-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt