Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Droppen vägvisare!

Det är jag, som först hälsar på hos er när vintern är slut.
Och visar att de ljusa och varma dagarna är på gång.
Då jag är bra på det där att sticka upp och göra debut!

Och jag håller ut även om snön faller
för när jag anlänt är våren nära
för nu kan det bara åt mer soltider bära
tro aldrig att jag sviker, hör ni sånt är det bara skvaller!

Jag känner mig faktiskt, som ett riktigt vårtecken
för folk ju runt om mig flockas och jag plockas
det är rent utav så att det ibland framför mig det bockas...

Ja det är ju klart jag är ju oftast ensam här i rabatten
inte så konstigt att folk för mig då lyfter på hatten
och jag Snödroppen banar ju väg för de andra
som på öppnad plätt sen bara har att in vandra.

Så jag offrar mig med glädje för våren varje år
när jag ser vad som kommer i mina spår
tulpaner, hyacinter, mandelblom och ros och mycket mer
ja vad gör man då: Man hela famnen åt dem ger!








Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-16 21:59



Bookmark and Share


  Mizza
Mycket vacker!
2012-01-16

  Lars Hedlin
En bra text!
2012-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt