Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natt mot en annan


Vinterstormens skeva leende
blänkte längs husets kropp

Åldrat trä kved,
slet sig ur spikars grepp

Under slog grundstenarna rot
i jordens kalla tystnad

Fångad, som i nät, var natten
stillastående men ännu inte stilla




Fri vers av Anders Perols
Läst 457 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2012-01-17 07:42



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
den här hade jag visst missat -
Wow! är det första ord som kommer till mig - gillar!
2012-03-15

  kerstin skriver VIP
jag tycker om din poesi,

// stillastående men ännu inte stilla //

ger mig en alldeles speciell bild av natten.

tack för en väldigt fin text!
2012-01-18

  /Isabel
"stillastående men ännu inte stilla" blir för mig en mäktig kraft som söker slita sig lös, en kanonrad i en ganska mörk (bra) text (utifrån hur jag läser den). Fint att du skriver igen!
2012-01-18

  Daniel_78 VIP
jag gillar 1:an och 4:an mest, om man får läsa dem separat.
2012-01-17

    ej medlem längre
riktigt fina och bra:iga liknelser. Jag hukar mig nästan under orden och undrar om den stackars natten ska få vila snart:-)
2012-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Anders Perols
Anders Perols