Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kräver ordning och reda och att lagarna följs av alla

Jag vill att mitt fosterland ska ha ordning och reda
att lagarna följs av precis alla som sätter sin fot här
men som det ser ut idag så är det absolut inte så
andra lagar och förordningar finns som istället följs
annat synsätt helt olika tankegångar om hur saker ska vara
har lett till att det uppstått konflikter och problem
de går ofta inte ihop med de svenska skrivna och
det är inte konstigt att det har blivit stora svårigheter
bor man här ska man leva efter det system som finns
man ska ta seden dit man kommer och respekera lagen
lära sig språket ta ansvar och tillföra till landet och visa
tacksamhet för alla gåvor man får utav skattebetalarna
när jag bodde i Amerika fick jag lära mig engelska och
följa lagarna och visa respekt till alla förordningar
vara en del av samhället och leva efter dess regler
inga bidrag fanns på kartan utan familjen fick klara
sig på en lön som inte alltid var samma summa
ibland mer ibland mindre men det var bara att
kavla upp ärmarna och kämpa på i alla väder!
jag vet jag har gått igenom en hel del i det landet
jag blir så arg och irriterad då folk blir serverade
på guld sliver bronsfat och inte visar tacksamhet!






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-15 01:15



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
När jag bodde i Amerika tog jag seden som den var
det var mycket jag gillade det var sådant som jag inte gillade
så flyttade vi hem
men allt har förändrats här
borde flytta tillbaka igen


2018-10-15
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP