Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självförtroende

Självförtroende är vad ordet säger,
förtroende för sig själv och sin förmåga.
Det innebär att man litar på sitt eget
omdöme och sina möjligheter att hantera
olika situationer i livet.
Detta kan synas enkelt men allt för
många människor går omkring med en
gnagande känsla av att klara livet
sämre än andra.

Att ha självförtroende innebär också att
man förväntar sig att lyckas med det man
tar sig för.
Man förväntar sig framgång, därför att
man har haft det tidigare.
Framgång är att nå sitt mål.
Att själv sätta mål och nå upp till dem är
en nödvändig process för att bygga upp
självförtroendet och därmed viljan.

Om man sätter mål men aldrig når upp till
dem så får man dåligt självförtroende.
Det samma gäller om man aldrig ställer
upp några mål.
Hur ska man då avgöra hur man hanterar
livet?
Hur ska man då veta att man lyckas?
Med "lyckas" menar jag inte det samma
som makt, rikedom och karriär. Det finns
andra mer givande mål.
Det är du själv som bestämmer mål och
mening med ditt liv.




Fri vers av JansonAlexandra
Läst 312 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-19 19:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JansonAlexandra
JansonAlexandra