Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

frustrationen borde väl övervinna depressionen

försöker sträcka på ryggen
släppa axlarna, slappna av
ta rollen av den där självsäkra personen jag en gång var men

en självsäker person måste inte dra i
tröjans ärmar
en självsäker person håller inte tillbaka
sina skrik
en självsäker person gömmer sig inte för frågorna
i samhällskritiken
en självsäker person vänder inte
blicken inåt

som för att betrakta
stormen

målmedveten, engagerad, ambitiös, självständig, rolig, social, trevlig, utåtriktad, principfast, självsäker person med integritet

eller en skugga
som drabbats av för tidig likstelhet
som ljuger i hopp om att bli genomskådad

vem är jag?

varför lever jag men inte Hon?
varför lever jag men inte Hon?

han försöker visa att han ser

du är
säger han
deprimerad
som om det hjälper att få ett ord på smärtan, trots min kärlek till ord
sen menar han att jag fortfarande är den jag var förr

jag vill skaka om honom
skrika

du ser inte!
förr hade jag inte smala såriga handleder
förr hade jag inte utstickande revben
förr hade jag inte en blick lika död som Hon

men skriket fastnar i halsen
och jag kan inte röra honom
utan att bränna honom med mina gråa fingrar




Fri vers av Ansia
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-22 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ansia