Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
22-01-2012 Söndag.


Morgonens reflektion*

Med tveksamma steg tar fötterna
ut mig till morgonkaffet.
Ensamheten råder i tystnaden.
Endast tidningsbudet springer
i trapphuset.

Jag möter mig framför spegeln.
Har inte förändrats.
Döden hör mig inte mer.
Det är lång väg till festerna.
För lång väg.

Ropande barnsligheter dövar min längtan
efter barmhärtighet.
Ensamt tröstar tystnaden
mina sorgsna tankar.

Nu, är tiden att ändra sig.
Att byta ut den inslagna vägen.

Jag längtar till sommaren.




Fri vers (Fri form) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 703 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-01-23 11:05



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP
Det är mörkt, det är tungt.
Så plötsligt glimmar en ljusstråle till.
Dikten vänds till en förhoppning och en längtan
till ljusare tider. Det gjorde mig glad.
2012-01-25

    ej medlem längre
Dina ord förmedlar en tung känsla...så mänskliga....men hoppet finns kvar..sommaren kommer...dom orden var befriande att läsa.
2012-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP