Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frågan är fri - svaret uteblir.


Varifrån kommer köttet?
frågade hon nyfiket.

Jag svarade att det inte stod angivet på förpackningen.

Hon snörpte på munnen,
sa att allt kött måste märkas med varifrån det kommer.

Återigen sa jag att det inte framgick, det var en konserv, en soppa.

Hon snörpte till med hela kroppen och upprepade sin syn på saken.

Inom mig växte frustrationen.
Återigen tänkte jag:

Varför denna evinnerliga hauss på svenskt ursprung när det gäller vissa saker.

Inte alla varor, bara vissa.

Svenska äpplen ska det vara!
All annan frukt får komma varifrån som helst men äpplen SKA vara svenska.

Svenskt kött ska det vara!

tydligen även om det bara är en liten beståndsdel i en gulasch med österikiskt ursprung.

Jag menar

hur tänker ni?

Varför selektera?

Varför inte säga:

Jag köper bara svenska disktrasor
kläder
läsk
godis
kakor
ost

Ja! varför inte?

Jag köper BARA svensk ost

ha ha ha

sjutton så tråkigt det skulle se ut i alla butiker ifall vi hade ENBART svenska varor.

Nä kära vänner

det finns inte mycket som är enbart svenskt i våra matvaruaffärer.









Fri vers av Piraya
Läst 339 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-23 20:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Piraya
Piraya