Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriv en dikt om dig själv. Vilken bild väljer du?


Screwdriver


I botten av verktygslådan - för där hör den hemma
Den har sin plats men inget fodral
Skruvar och muttrar i en dosa, till höger
Spikar och nobb i ett fack, till vänster
Ordning och reda det är verktygens lag
men det gäller inte en liten gul skruvmejsel utan fodral

Hammaren längst upp i sitt formgjutna hölje - och där kan den stanna
men likväl plockas den upp, ofta om vart annat
vill man få något gjort - fråga hammarn!
Dess trubbiga natur - perfekt för att peka med hela handen
Detalj, precision är inte dess bord - det gör någon annan
men det gäller inte en liten gul skruvmejsel utan fodral

Men nu öppnas locket, skall det bli hans tur?
Nå'n apparatur att justera, kanske en lös skruv?
Nej, det var stjärnmejselns jobb, den här gången med
Mejseln, den gula, är så bra till så mycket
röra om i färg, peta fram ett gem, men den har en dröm
(en dröm som den vill uppnå, så väldigt gärna)
En liten gul skruvmejsel kan lika gärna användas - som stjärna

Så stängs locket igen - mejseln åter utsuddad från snickarens minne
Men kanske han kommer igen snart, sökandes efter en drinkpinne.

-




Fri vers av Twobo
Läst 382 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-25 14:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Twobo