Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tralala...

Eviglängtan tar
i en alla dar
man drömmar har
om en vår så snar...

Men bara is och snö
inget buskap alls om tö
men jag kan strö...

Hopp om vår med sol, som skiner
det, som de kunniga kallar vitaminer
och, som sägs ge oss mer glada miner.

För just nu i mitt skrivarbås
jag av solstrålar nås
vilket gott blås!

Full av hopp jag glader
fyller mina rader
som jag trodde till ballader
eller häftiga charader
men det blev ju bara, som tomma estrader!

Nu går jag ju ut och istället spänner mina vader
till maxade grader på frusna mader
för det har ju sagts att promenader:

De ger lyft för kroppen
och för hjärnan i toppen
där ökas bara loppen!

Så det man tänkt skriva innan man gick ut
det tog inte alls slut
utan det kommer tillbaka igen
det har bara legat på lut min vän!









Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-01-26 15:05



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En trallvänlig visa som spritter av liv och gör mig glader
2012-01-26

  lodjuret/seglare VIP
Roligt med rimlig längtan och hopp
men även snö är av godo för tänk
på barnets lekar med lekfull kropp
förr eller senare kommer ju vatten o stänk
2012-01-26

  Michaela Dutius
En riktig Ewa-dikt-humor och längtan och livet med en klackspark blandas till skön poesi
2012-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt