Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Johannesevangeliets 14:e kapitel




JAG ÄR vägen, sanningen och livet

 
4
"Och vägen dit jag går, den känner ni."
5 Tomas sade: ”Herre, vi vet inte vart du går.
   Hur kan vi då känna vägen?”
6 Jesus svarade:
  "Jag är vägen, sanningen och livet.
  Ingen kommer till Fadern utom genom mig."

"Jag är Vägen, Sanningen och Livet."

Det är ett otroligt påstående av mannen Jesus. Man säger inte sådant utan att ha väldigt bra på fötterna. Eller också är man bara korkad och inbilsk.
Vägen det är den som man ska gå för att komma till Gud. Det är den lära som Jesus förkunnade. Jesus är helt säker på sin sak, sin väg.

Men så tillägger han att han är 'Sanningen' och 'Livet' ... också!
Det är ju helt otroligt och nästan i överkant.
Jesus är Livet.
Är han verkligen det?
Ja, för mig är han det. Jag kan inte komma ifrån det. Och Gud ska veta att jag försökt komma ifrån Mannen. Men vad hjälper det när man ändå fångas upp igen av Jesus som är Vägen, Sanningen och Livet.

På Den Vägen är jag.
Det må bära eller brista.

Jag är hjälplöst förlorad i Mästarens hand.
Och det värsta är att jag vill inget annat .....




Prosa av Seglaren
Läst 481 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-01-27 15:28



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av denna fantasiska text som berör mig på djupet av mitt hjärta och som jag gärna vill dela med mig av till släkt och vänner om jag får?!
Applåd och bokmärke.
2012-01-29

  Vici
Fantastiskt skrivet!

Det är den SANNE Gode HERDEN det,
som beskrivs här.

Han som ger sitt liv.
Han som söker upp de förlorade.
Han som ÄR den han säger att han är...

Tack för bästa bokmärket!
2012-01-29

  marie-helene
Den vägen är underbar att gå på..Det är inte
alltid lätt men det är alltid rätt...Den glädje som
Jesus som är vägen har gett mig är det dyrbaraste jag
någonsin funnit. Önskar att dem som Söker verkligen
ska finna Honom..
2012-01-27

    lory
vägen,sanningen o livet..vad ska man säga mer....underbart...
man skulle ha det som mantra....
2012-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Seglaren
Seglaren