Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

De har inte sett mig falla.

 

 

De säger att jag är stark, att jag kan krossa stenar med bara viljan. Men de har aldrig sett hur jag faller, hur jag går sönder i takt med stenen.
Och jag vill inte förstöra deras illusioner, om hur allt går att uppnå. 

Men de har inte sett mig falla. 

Om nätterna, när inga stenar finns kvar att krossa, gråter jag över allt som gick sönder under dagen. Och jag går sönder. 
De har inte sett mig falla. 

Det borde vara enkelt, det borde vara lätt att andas. Men lungorna är fyllda av grus och jag kippar efter luft. Jag måste le le le le. Måste skratta högst och glittra med ögonen. 

Men det brister. 

Och ingen som ser på mig ska få säga att jag är stark. Ingen ska kunna säga att jag står upp längst. Jag vill skrika åt dem och jag vill minnas hur det känns att vara stark men ingen håller min hand och allt är färglöst.

Och de sa att jag skulle leva länge. De sa att jag skulle bli framgångsrik och välkänd på stan. Men om någon känner igen mig nu är de på grund av blicken djupt in i ögonhålan som speglar dem själva, och deras känsla av desperation och en längtan efter att fly. 

Jag som brukade krossa stenar. 
Jag går sönder.
Prosa av entusiasm
Läst 297 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-01-29 10:53Bookmark and Share


  Undine
Du beskriver så bra det jag just nu själv känner så starkt. ...ingen håller min hand....jag brukade också krossa stenar och nu livet är färglöst precis som du skriver. Hoppas att det blir bättre för oss.
2012-03-05

  psycho-girl
Man vill så gärna vara stark. Att kunna le när man mår piss, att kunna stå upp när man känner att man bara vill skita i allt. Det är det som är starkt. när ingen ser lägger vi oss sakta ner och låter oss själva bli sårbara.
2012-01-29

    Martina Magnusson
jag känner verkligen igen mig i denna texten!
underbar dikt!
2012-01-29

  bittemi VIP
fint, om sårbarhet!
2012-01-29

  LenaJohansson VIP
mkt läsvärd
2012-01-29

  Fru Intighet
Åh, kram fina.
2012-01-29
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm