Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jungfru Maria på hembesök

 

Det levande ljuset

fladdrade till

som av en vindpust

eller någon som svepte förbi

 

Just när kyrkklockan slog tio

på söndagkvällen

i trons borg som är

min granne

 

Jag kontrollerade att

fönstret var ordentligt stängt

för att slippa nattkylan

Det var stängt

 

Något konfunderad

kände jag plötsligt en märklig stillhet

som om en varm och kärleksfull hand

lagts på mitt huvud och panna

 

Min egen tro kan inte försätta berg

eller ens en liten sandhög

Men det här var bortom orden

bortom resonen och alla rimmen

Kanske det var Jungfru Maria

på hembesök...

 

 

 

 




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-29 21:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hon gör hembesök allt emellanåt, vidgar våra erfarenheter och vyer.
2012-02-10

  Minkki VIP
En härlig text - visst har du taggat den som Blått?
2012-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström