Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad man har på sig...

För det mesta har jag jeans och en tröja
på mig... Och fort klär jag på mig på morgonen
och med händerna puffar jag till håret
sätter på mig diademet och jämnar
till håret igen. Så har jag lågskor.
Svarta med slejf eller höga grabb-
läderstövlar, beroende på vädret.

Skall jag inte skriva för någon, så skall
sticka för någon eller så skall jag träffa
någon på stan. Kastar oftast en blick i
spegeln innan jag går ut, men det är inte
alltid jag kommer ihåg det!

Men i söndags blev allt annorlunda. Kl 9.00
ringde telefonen. Innan jag hann att gå ut.
Jag blev bjuden på middag till ett par kl 15.00...

Jag fick en idé. Jag tog fram en klänning. Överdelen
var i svarta-vita-röda 5,5 cm breda ränder, kjolen
i svart med påsydda svarta fickor. Så plockade jag
fram knallröda strumpbyxor och svarta tuffa slejfskor
med klack.

Allt la jag på sängen i en rad, precis som jag skulle vara
klädd. Högst upp la jag ett rött diadem.

Såg skitflott ut! Så jag tänkte det tar jag på mig.

Det var väl 100 år sedan jag hade något sådant på
mig. Men nu var jag ju bjuden på middag.

Vinterkappan såg sliten ut, köpte den år 2000!
Då fattar ni läget. Någon har sagt till mig att den
verkar ju vändbar, varför gör jag inte det vänder den,
för då får jag ju en ny kappa, utan kostnad...

Jag öppnade fönstret och kände på vädret!
Det var ju vår luften. Jag tog fram min röda
mockajacka. Och en halsduk i rosaröttvitt
till den jackan, det blev nog bra...

Så skrudade jag mig i de omtalade kläderna och
anlände till dinnern, kl 14.57...

Värden öppnade dörren...

När han såg mig gapade han bara...
Med öppen mun, annars brukar det komma
direkt ett glatt: -Hej och sen kom in!

Men han sa bara: -Så fin du är! Vi går i mysdressar
har inte dressat om. -Gott, sa jag, man skall väl
trivas. Perfekt!

Det bjöds på argentinsk oxfilé stekt i ugn.
Ungsbakade potatis och grönsaker
béarnaisesås och sallad till. Vin eller öl till maten.
Sen kaffe och kaka. Jättegott! Och mycket trevligt sällskap.

När jag skulle gå och tackade för mig sa de båda:
-Så skitsnygg du är! I den klänningen!

Två beröm för klädsel på samma dag!
Detta var ju guld!

Så detta skall jag nog göra om... Blomma ut igen
vid något lämpligt tillfälle...














Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-30 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt