Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utmaningar stärker sinnet testar psyket och eliminerar godtycklig godtrogenhet

Det som inte dödar oss stärker oss,
sägs det, men är det sant?

Skulle vilja säga att de val vi gör
påverkar utgången. Hur trist det
än är kan vi aldrig skylla på alla
andra då livet rasar, eftersom vi
har ansvar för våra egna liv. Ibland
kan livet ställas inför ett vägskäl,
då saker inträffar.

Att be om hjälp då vi inte kan
lösa alla situationer vi ställs inför
är inte att vara svag. Då har vi någon
som delar våra tankar och känslor med.

Det viktiga är att just den som
säger sig vara vår vän inte kan vara det
då den känner för det, för att sen stänga
ute oss, då skapas utanförskap, förvirring
och misstro. Såna svek kan inte repareras.

Orden skapar stämning, liksom de vi väljer
in i våra liv. Då de visar andra avsikter spricker
vänskapen, men har det då funnits vänskap,
eller har det varit beroende?

Destruktiva band föder destruktiva känslor
som har en förmåga att eskalera tills
en brytning kan ske. Brytningen kan vara
en början på nya insikter.
Det viktiga är att lära sig av det och inte
snurra till det.

Det går inte att rädda någon annan, den
man behöver rädda är sig själv och växa i
uppgifter då livets vägar ändrar sig.




Fri vers av Filosofen2
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-31 12:47



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Mycken viktig visdom! Bravo! Tack!
2012-01-31

    Ordkonstnär
Mycket tänkvärd text
2012-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2