Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inåt utåt möten som växlar

"Älskar dig!"
"Älskar dig!"
"Våga lyssna!"

Rädsla binder samman känslor,
stänger av hjärtat, då någon försöker.

"Älskar mig!"
"Älskar mig!"
"Älskar mig!"

Känslan flödar då kärleken blomstrar inom mig själv.
Då insikten kom för lite mer än ett år sen, uppfann jag
ordet insikt, utsikt, inkännande, utkännande, då mjuka
tankar når det inre rummet.

"Jag ser mig!"
"Jag ser dig!"
"Ser du mig?"

Våga se inåt, våga se utåt bildar både en uppfattning
om sig själv och omgivningen, då är det lättare att sätta
mål och gränser både inför sig själv och andra.
Respekten behöver finnas, men är det bara från ett håll
blir det omöjligt att finna balans.

"Jag är perfekt som jag är!"
"Du är perfekt som du är!"
"Jag respekterar dig!"
"Respekterar du mig?"

Kunna respektera sig sig själv är det samma som
att våga erkänna sina brister och sin styrka, våga
inse att ingen är perfekt, låt det inre barnet ta plats
så styrs valen upp eftersom då försonas den vuxna och
barnet till en person.

Våga frågesätt hur andra ser på respekt, våga kräv respekt
och acceptans i vänskap.




Fri vers av Filosofen2
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-31 19:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2