Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kristallklart

 

det går alldeles
för fort i slutet men
vi kan först smyga
på tjockt täcke av barr
kära vän som
glas splittras till
den snabbaste musik
för dig kommer
det kristallklara vattnet
skänka blågrönt ljus
till tårar som enar
spruckna glas

 

 

 




Fri vers av Issand. VIP
Läst 601 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-02-03 01:08



Bookmark and Share


    Psalm
Det är under vattnet i en skogstjärn allt är som tystast. Jag gillar hur det slutar i en förening.
2012-03-29

  Burn
det som är så bra med tidiga texter är att man kan se hur en del saker fanns tidigt och hur de har bestått. jag tänker tex på musiken och på kristallklarheten, två saker som varit och är väldigt betydande hos dig, saker som spelar stor roll likaväl båkat som framåt utgående från sin punkt i nuet. sedan finns naturen också där, den som alltid mer eller mindre finns i ditt skrivande, som är en som bas av liv, en fond mot allt som utspelas.

det glittrar av liv här, så känner jag, det glittrar av sprudlande liv och av en enorm kraft från det livet. och jag kan nu mycket väl se andra änden på den linje som denna dikt kommer ifrån, jag kan se den långt fram, när den skjuter fram igen, när den dyker upp, med exakt samma sprittande av liv och glädje som grund. det är ett väldigt värdefullt tidsdokument, det här, det ger en för mig oerhört klar bild av något som du faktiskt aldrig har kunnat visa på något annat sätt förut. jag är överraskad och väldigt glad över att få se detta. otroligt roligt!
2012-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Issand. VIP