Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lev utan att be om ursäkt



Tänk dina ord innan du yppar dem.

Förflugna ord kan skada mer än du anar.

Det som började som en bra dag
kan vändas till ledsenhet

hos någon.

Ord kan punktera glädje
få den att pysa ur
som luften ur en ballong.

Kvar blir bara det skrumpna höljet
om det som höll glädjen.

Ingen ursäkt i världen
kan skingra dunklet som skapades,

sorgen i hjärtat.

Lev så att du inte behöver be om ursäkt.

Du känner inte en annans hemliga sorger
förräns du gått en mil i hans skor.

Ytan kan putsas
man kan le

Men sorgen sitter som en varm klump inombords.




Fri vers av Piraya
Läst 384 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-02-04 17:15



Bookmark and Share


  king_king
bra då :)
2012-02-04

  LenaJohansson VIP
starkt
2012-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Piraya
Piraya