Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Villanelle om ords bedräglighet

Ty detta är poetens lott
Att formen gör hans känsla stel
När orden redan själ'n förrått

Visst borde han ha själv förstått
Att orden lätt kan tolkas fel
Ty detta är poetens lott

Poeten nås av spe och spott
Kan aldrig välja annan del:
Fast ordet redan själ'n förrått

Ibland blir orden en komplott
De draggas djupt ur älvens sel
Ty detta är poetens lott

Rysk roulette, ja, snart ett skott
I rullning är ett gissningsspel
När orden redan själ'n förrått

När ord kan tolkas som ett brott
Despoters öron hör lätt fel
Ty detta är poetens lott
När orden redan själ'n förrått




Bunden vers av astranova
Läst 395 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-02-05 00:48



Bookmark and Share


  Lethe
En väg att välja..
2012-02-05
  > Nästa text
< Föregående

astranova
astranova