Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bild från Hubbleteleskopet, de tre gaspelarna i Örnnebulosan. 




Tre bröder

Avstånd
ger sken av stillhet
De tre bröderna
Monstruöst gudastora
Viskar med fågelröster
Ger sina liv
för stjärnorna
Rymd
med stänk av turkos
Ja, man kan tänka
det fågeltunna samtalet
mellan bröderna
Tornen
ovan stjärnornas obetydlighet
Man kan inte förstå

Avstånd

ger sken av stillhet

 

De tre bröderna

Monstruöst gudastora

Viskar med fågelröster

Ger sina liv

för stjärnorna

 

Rymd

med stänk av turkos

 

Ja, man kan tänka

det fågeltunna samtalet

mellan bröderna

 

Tornen

ovan stjärnornas obetydlighet

 

Man kan inte förstå




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 593 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-02-06 20:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En underbar text som sätter fantasin i rörelse....
2012-02-07

  Jessica Ebbesson
Magisk & mäktig rymdpoesi!
2012-02-07

    papillon
En text som gör rättvisa åt denna grandiosa bild!
2012-02-06

  vera gade VIP
men närhet ger du här...bokmärkes för stunder av tvivel...
2012-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP