Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trötthetståget

Du självsittande på plats 129 som gäspar mot det gapande fönstret

Vad vet du om tröttheten?…

Du perfekta som fått allt du ville idag. Sminket på sina rätta fläckar så att du lyser i en enda färg.

Du självsittande utan egentliga måsten som tror att din sömn är otillräcklig som gäspar och studerar dina fingrars porslinsdekoration.

Men kanske du är trött ändå. Trött av bristen på den villkorslösa. Trött av bristen på den andres närvaro. Kanske du gäspar för att ingen din energi har tagit och inget har du heller fått ge. Trött av för mycket tid. Kanske du då gäspar för att du står stilla medan tåget rusar fram i väldig fart.

Du moder på plats 132 med den klippnödiga luggen och brutna naglar med halva ögon fulla utav styrka, värme och stolthet

Med det strulande barnet som vägrar stillheten. Fylls du varannan sekund av kladdiga små stora pussar. Och i nästa stund töms du av tålamodets prövning. Påminns om alla måsten och irriteras över vakna nattliga timmar. Det finns ingen tid till onödiga tankar. Ingen tid till att ångra eller undra.

Du gäspar av trötthetens utmattning men du fylls igen av ett litet klingande endorfinskratt.
Å du kan inget annat göra än att njuta av att tåget aldrig stannar.




Fri vers av Lyricanna
Läst 470 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-07 10:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lyricanna
Lyricanna