Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://open.spotify.com/track/31QfZrcqXED4iTjPpj8xkf


Ogräs

Tankarna åker karusell
i mitt huvud
runt runt
utan att hitta hem

orkar inte skriva
orkar bara skriva
griper efter pennan
efter orden
syret

pennan så trygg i sitt grepp
likt den enda vän
som alltid finns kvar
ändå är det tungt att andas här

handen drogs hastigt tillbaka
som om jag hade bränt mig
vilket hade varit att föredra
ett dåligt frö
såddes i jord
det var egentligen
ett ganska oansenligt litet frö
men det som växer borde klippas ned
det äter upp och tar över

jag gömmer mig i det hastigt uppkomna
är hemma där

i ljus som inte når fram
växer bara ogräs

Men du...
sträck in din hand
även om det är lite taggigt och
snårigt

För här vill ingen stanna
egentligen




Fri vers av Tillbringaren VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2012-02-09 16:54



Bookmark and Share


  ERD-man-SKY VIP
Bilden och texten: som livet…
2012-02-27

  Casbah* VIP
fint förmedlat om den inre kampen..
2012-02-17

  Frida Louise
En text att känna sig hemma i. Fint!
2012-02-10

    ej medlem längre
En fantastisk text som berör...på djupet.
2012-02-10

  kir
...i dina rader
stannar jag gärna.
2012-02-10

  Lars Hedlin
Så nära o så komplett "Gillar"
2012-02-10

  Gunnar Ideström
Ibland lyser några ord och rader starkare och etsar sig fast i minnet. Nu hände det igen med ditt Ogräs... :-)
"jag gömmer mig i det hastigt uppkomna
är hemma där"
Det är något slags igenkännande som får ord, och därmed bli synligt. DET är poesi!
2012-02-10

    lory
underbart ur ensamhetens blockering inom det konstnärliga med existentiella..tror många känner så i dagens läge..vintern gör sitt.....
fint skrivet
2012-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren VIP