Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mot ridån

 

Vassa stjärnor
öppnar sår
isar magen

kristallhårda droppar
spränger pannor
i vanmakts otro

blöder gör de

änglalika
gestalter
födda ur nattens hårdhet

och ingen
av människoväsen
född
en chans

utom
de till vilka
makt blev given

av Den som gav
åt dem att
låta sig tvagas i blod


När sista ridå
av vinden
rämnat

väldoftande
i skinande
vita kläder

den orädda
räddade
skara
stå




Fri vers av Vici
Läst 454 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-02-11 19:12



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket starkt och tänkvärt skrivet
2012-02-15

    Amicus
Applåd!
2012-02-11

  Bibbi VIP
Begrundar och låter sjunka ned.
2012-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Vici
Vici