Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Färdigskriven den 19 april 2004.


Sol eller stjärna

Bländad av skönhet blev jag. Sol eller stjärna återstår att drömma om. Om ändå jorden vore platt kanske vi fick lika mycket sol, jorden är tydligen rund, säger de mig. Allt jag ser är stjärnan, den är gammal nu men borde finnas kvar när jag slocknat. Ska jag resa på semester ska jag resa dit, dragningskraften är enorm. Starkare än det svarta hål jag lämnar.

En komet av is får släcka min törst. Solen vänder sig bort för att skamset dölja sina fläckar, Norrskenet bedrar mig. Här i Fagersta så tyr sig innevånarna till fjärran. Dessa länder vilar på öar som vulkaner fött, lavahav som spelat en symfoni.

Solstinget skapar illusionen av en läskedrycksautomat som bankar på någon. En blekfis som håller upp en kalender med bara juni, juli och augusti. Blommor som blommat under solariumets vingar. En björn som rakar sig, en vindpust sätter sig ner för att vila på en stolformad kaktus. Två främlingar faller pladask för varandra, eller är det smärtsam sanning? Solsemestrar kan bara vara som inget annat.

Regndans så öknen log. Har jag aldrig sett förut. Förekommer inte hemma. Mitt hem längtar ut till världen den är en del av. All packning får inte plats i hjärtat. Kasta dig ut, kasta loss. Sommarens språk talar till oss. Det är till salu.

Paraplyet skyddar mig mot det som jag inte har betalat för: regn och kokosnötter. Baren ger och tar ifrån mig minnen, överväldigar sinnen. Katalogen är paradis, det här är semester. Spela din sport. Passa på. Någon låter inte tiden stå still, minns det som du vill.

Ta havet till mig! Benen bär mig inte, kanske vågorna kan. Gör mig till en stolt man, du får ett vykort från sandslott. Fröet av ditt löfte sås nu i sanden, värmer den fuktiga och kalla stranden. Dit solen inte når.

Denna dvala var djup tills hon väckte mig, rådde mig att drömma vidare. Så jag flyger iväg! Åtminstone några veckor
tills timglaset slår över. Se mest er palmer, vädjandes skugga av klippan.




Prosa (Novell) av Mattias LTC
Läst 670 gånger
Publicerad 2006-01-23 22:43



Bookmark and Share


  Pausi
Åh den här texten innehåller så mycket. Man skulle kunna reflektera föralltid och komma på nya saker hela tiden.
Du använder ett vackert språk med många fina formuleringar som
\" En komet av is får släcka min törst\" och \"All packning får inte plats i hjärtat\" ...

Så många godbitar du fått in! \"katalogen är paradis, det här är semester\" Kanon!

\"Paraplyet skyddar mig mot det som jag inte har betalat för: regn och kokosnötter\"

Wow. Jättefint, allting. Jag får lust att skriva ett \"svar\" till den här texten, där jag kan ta dig till havet. Till semstern du skriver om.
Den väcker många tankar och idéer, vilken inspirationskälla!
2007-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Mattias LTC

Mina favoriter
efter mitt självmord